Nieuwe leven beginnen met stage en weekje!!!
Door: CuracaoLot.
Blijf op de hoogte en volg Lotte
15 September 2009 | Nederland, Amsterdam
Hier ben ik weer na weekje! Ik heb zo’n een leuke weekje gehad, en is ook wel jammer dat weekje al voorbij is. Verder is hier nog steeds erg warm, warm en nog eens warm. Teveel zweten kwijt, veel dorst en natuurlijk ook heel veel gezwommen!!!
Nu zal ik het vertellen hoe in t begin van de week is gegaan met nieuwe stage!! Op maandagochtend kwam mijn tolk Anouk eerst bij mij thuis, dan gaan we met de voet naar stage, want met de voet is veel te makkelijker dan als iemand mij wegbrengt met de auto. Ik hoef maar 5 min lopen naar stage, is echt kort! Als meiden mij wegbrengt, die meiden moeten heel vroeg vertrekken van hier, wel ongeveer om half 7, dan zal ik rond kwart voor 7 al bij dove school, maar die is nog niet open, en dan moet ik ook ongeveer 20 min buiten wachten, dat vind ik juist nog enger dan 5 min lopen. Toen Anouk en ik binnenkwam van de directeur kamer. Daar ontmoeten we de directeur ook. Verder is ze wel aardig, en ze vertelde mij dat elke maandagochtend om half 8 moeten iedereen die kinderen zijn buiten komen bij de schoolplein om volkslied te zingen. Ik had helaas niet foto gemaakt, maar zal wel binnenkort doen. Ik heb dus ook meegekeken hoe ze deden etc. En toen vertelde de directeur dat ik bij directeur moet komen, en zeggen de kinderen “Bon Bini juf yúf Lotte!”. Dat vind ik het wel erg leuk om te horen, grappig! Na dat ging ik naar mijn eigen klas om mijn praktijkopleider te ontmoeten. Ze is Nederlandse, heeft in NL gewoond en nu woont ze in Curaçao. Verder heb ik 11 kinderen, die zijn allemaal dove en slechthorende. Ze kunnen verder wel gebarentaal gebruiken, alleen soms is het niet zelfde als in Nederland, maar dat leer ik vast wel heel snel, omdat ik het ook erg leuk vind om andere gebarentaal te leren. En ze praten niet Nederlands maar Papiamento. Dat ga ik ook leren als basiswoorden. Vind het wel erg leuk om Papiamento te leren. Deze week kijk ik maar heel veel naar de klas hoe ze doen etc. Maar ik mocht ook al beetje les geven als rekenen en taal. Heel leuk! Ik werk dus elke dag van maandag tot en met vrijdag van 7u tot 1u middags. Wel lekker dat ik elke middag vrij heb. Maar af en toe heb ik toch al afspraak met stage. T komt allemaal goed met stage, dat verwacht ik zeker. En heb ook er zin in om naar stage te gaan, gewoon even anders dan Nederland. Deze week is er party van Curaçao, van cultuur. Er komt dus ook bij de plein gaan feesten. Ben erg benieuwd!! Daarna weekje hebben we thema van Nederland!! Daar mag ik van mijn praktijkopleider heel veel activiteiten en opdracht bedenken en uitvoeren, heb er zin in!
Woensdag ging ik gewoon alleen met de voet naar stage, er kwamen 3 enge honden aan bij mij, ik vond het wel eng, maar ik weet het wel dat ik gewoon doorlopen moet. Maar die honden kwamen steeds bij mij dichtbij aan. Gelukkig zag de meneer mij dat ik het wel eng vond. Hij hielp mij om honden weg te jagen. Later hoorde ik dat ik steen moet gooien als ik lastigval van de honden heb. Maar niet de steen aan de honden gooien, maar naast de honden, omdat de honden erg bang zijn voor de stenen. Volgende dag ging ik dus met de steen lopen naar stage, t ging gelukkig wel goed. Verder moet ik ook wennen.
Verder na stage wat ik gedaan heb in de deze week;
simkaart kopen, stad rondlopen om stad leren te kennen, uit eten, strand (Blauwe Baai & Porto Mari & Grote Knip), zwembad gezwommen, mijn buiten contact persoon ontmoeten (Voor als er iets is kan ik haar altijd bereikbaar om haar te sms’en en ze staat er klaar voor mij), uitgaan, auto gehuurd etc etc…
Afgelopen vrijdag waren Anouk, haar kind Olivier, haar moeder en ik samen uitgegeten voor afsluiting, omdat zij volgende dag naar huis gaan. Het was erg gezellig met hun. En ik wil ook Anouk erg bedanken, omdat ze mij echt echt heel veel laten zien heeft, omdat ze toen 4 jaar lang in Curaçao gewoond heeft. En gelukkig kreeg ik te horen dat ze ook een weekje gezellig vond! Daar ben ik erg blij om. Dat geeft mij ook een goede gevoeld.
En afgelopen vrijdag krijgen we auto gehuurd voor half jaar, we wilden even rondrijden om ff testen te doen, kijk of hoe t gaat en hoe rijd etc. Het was mooi gelukt, en toen wilden we even naar tankstation voor tanken. Na tanken deed auto niet meer rijden, echt klote! Jette, Anne en ik moesten achter auto duwen naar ons studenthuis. Later op die avond kwam de men voor onze auto gaan kijken, het was inderdaad echt kapot. We krijgen dus een andere auto, dat vonden we hem wel geweldige auto, maar helaas houden we hem niet voor half jaar, maar dus lenen! Als de auto gemaakt wordt, dan komt de men met de auto bij ons studenthuis, ben benieuwd!
Zaterdag; Toen we naar t strand waren ( Grote Knip ). We liggen lekker aan t zonnen en babbelen, opeens voelden we iets. Even geen idee wat dat is. Het bleek voor een eventjes aardbeving! Het voelde wel erg duidelijk. Het voelt netals even schudden aan t strand. Maar het is alweer voorbij, gelukkig!
Ennee ik vind dat ik zelf vet stoer vind, omdat ik van 12 meter hoog heb gesprongen van de berg naar zeewater, het was echt prachtig dat ik meegemaakt heb! Sommige durven het niet, dat is ook wel logisch, omdat het echt echt heel hoog is! Ben dus erg blij mee dat ik meegemaakt heb!
Verder is hier alles prima, ik geniet hier wel erg goed! Alleen is het wel vreselijk warm, straks rond okt/nov komt er regenseizoen, dat is wel wat koeler, maar toch blijft het wel erg warm! En verder vind ik ook erg leuk wat jullie helemaal reactie hebben geschreven, dat maakt mij ook goed voelen!!! Blijf volgen & reactie geven!!!! :D
Verder heb je mijn adres;
Lotte Kamps
Bonitostraat 2
Willemstad
Curaçao, Nederlandse Antillen.
Ik zou het wel erg leuk vinden als jullie een brief of kaart naar mij opsturen, zodat kan ik ook de brief en /of kaart op mijn kamer ophangen, het wordt ook dan steeds meer gezelliger kamer! :P
Als jullie mijn mobnummer wilt hebben , vraag me via mailen of msn.
En ik heb paar foto’s op hyves gezet; www.lievmeid.hyves.nl Veel kijkplezier!!!
(L).
15 September 2009 - 01:27
Mariko:
Lieve Lotje...
Het klinkt alsof je je plek wel al gevonden hebt op je stage, gelukkig maar! Veel succes met Papiamento leren, is wel een leuk taaltje :D
Enne.... je foto's zien er geweldig uit, echt waar!
Wat stoer hoor... 12 meter hoog :O
Hugz -
15 September 2009 - 05:12
Engel:
Hee dushi :D
Echt leuke verhaal!! Geweldig wat je allemaal heb meegemaakt in 1 week!! Ben echt blij dat je het leuk hebt op je stage!! Veel succes met gebaren leren en papiamento haha, vind ik ook altijd leuke taal ;)
Ik hoorde laatst, een vriendin van mij vroeger op Schagen school, is zelf slechthorend, maar haar zus, Esther, die woont in Curacao en werkt bij dolfijnen waar je met ze kan zwemmen!!!! Dus zal ik misschien vragen aan mijn vriendin om jullie met elkaar in contact te komen??
Dik kusss <3 -
15 September 2009 - 06:12
Els (moeder Laura):
Hoi Lotte ,
het is nog vroeg, maar ik zat net hardop te lachen toen ik je verhaal las over die honden. Dat ze zeiden gewoon een steen naar ze gooien. Ik had toen nog niet gelezen dat je de steen naast ze moest gooien en zag het al helemaal voor me wat ze je geleerd hadden.
Ik heb een poosje geleden een filmpje gezien met die rots erop waar jij waarschijnlijk vanaf gesprongen bent.
Ik vond het wel hoog om te zien zo.
Ook jullie hebben je tweede auto al het gaat goed met de wrakken daar geloof ik.
Ik vroeg me inderdaad af of de gebarentaal een wereldtaal is, maar heb van je begrepen dat het een beetje anders is soms, zal net als in de spraak ook een beetje per streek zijn dan.
Succes met alles daar en vooral nog veel plezier
Els
Groetjes
Els
15 September 2009 - 06:19
Jenni:
Yeeh, je durft het nu overal te doen nadat ik je heb overtuigd om mee te doen met python en bungeejumping!:D
Ik ben benieuwd naar hun gebarentaal. En hoe hun leerwijze is. Wat is het verschil tussen surinaamse dovenschool en dovenschool van curacao?
Liefs Jenni -
15 September 2009 - 07:38
Linda V:
Hey Lotte,
Je hebt 'n leuke verslag getypt over wat heb je meegemaakt!
En jouw foto via hyves heb ik ook gezien. Ook leuk om te zien! ;-)
Ik wens je alvast veel plezier in Willemstad!
Liefs Linda V -
15 September 2009 - 08:19
Lotte E.:
Hi meis!
Leuk leuk leuk en nog es leuk!!! :D
Je hebt al lekker veel gedaan!! :D Echt knap, 12 meter hoog!! :| LOTTE durft ook alles he!! ;-)
Succes met het leren van Papiamento!! :D Leuk dat ze jou nu al juf Lotte noemen!! :D
Tot snel..(K) -
15 September 2009 - 09:31
Eveline:
Meissie!
Wauw lang verhaal! Je hebt daar veel plezier en genieten! Maar ik ben blij dat je hebt een leuke stage. Je hebt zo veel meegemaakt en uitzicht gezien. En ik zag ook foto's van je Curacao, Echt leuk! :D
Ik ben jaloers op je! ;)
Dikke kus, -
15 September 2009 - 10:59
Anouk:
Hey Lotte!
Wauw, klinkt helemaal geweldig daar! Alleen eng van die honden.. Maar leuk dat het zo goed bevalt! Heel veel plezier en succes nog!
xxx Anouk -
15 September 2009 - 11:24
Pien:
Hee Lottie!!
Nu al zoveel meegemaakt in een week!! Goed uitkijken als je alleen loopt he!! en vergeet niet flink te feesten ;) haha!! Dikke kus -
15 September 2009 - 11:27
Mams:
hoi scheet het is weer een heerlijk verhaal.
Alleen dat springen is één keer en nu niet meer he.!!!!! Fijn dat je het zo lekker naar je zin hebt. -
15 September 2009 - 12:12
Babette:
Lieve Lotte,
Je weet niet half hoe ik trots op je ben! Je hebt al zoveel meegemaakt in 1 week! Maar dat is toch ook leuk...
Het klopt, gebarentaal verschillen. Maar je leert zo wel snel hoor. Zo ben jij ;) En het klinkt interessant; taal Papiamento.
Ik vind het echt zo knap van je dat je zoiets doet! Ga zo door meisje! Succes met alles.
Ik denk veel aan je!
Dikke kus -
15 September 2009 - 12:48
Elaine:
Wat een verhaal! Leuke foto's :-D. Eng dat je 12 meter hoog hebt gesprongen, maar je durfde het :-D. De kinderen moeten daar idd volkslied zingen. Dat is ook zo in Suriname. Dat hoorde ik net van Adde, hij is daar vaak geweest. Daarom kwam ik ff bij hem langs. Geniet er van en het is nog niet voorbij. xxx -
15 September 2009 - 13:59
Selda:
Hee Lotte!!
Echt leuk om je verhaal te lezen!
Ook super van die 12 meter hoog!!
X Selda -
15 September 2009 - 16:16
Conny (moeder Brecht:
Hoi Lotte
Geweldig Lotte. Ik heb van je verslag genoten. Prachtig hoe je alles beschtijft. Groetjes Conny -
15 September 2009 - 18:29
Dewi:
Hey Lieve Lotte!!
Wat leuk om je verhalen te lezen!! En super dat alles goed met je gaat en dat je het daar naar je zin hebt!! Ben jaloers op je! :-)
Geniet van alles en heel veel plezier en succes met je stage verder!!
Denk aan je!! :-)
Dikke kus en knuffels!!
15 September 2009 - 19:37
Gea:
Hallo Lotte,
Geweldig verhaal weer. Ik geniet er van en kijk er iedere dag hoopvol naar uit of één van jullie wat schrijf.
Blijf het zo doen dan kunnen wij als ouders meegenieten van jullie stage en avonturen!
Fijn dat het op stage zo goed gaat en dat het zo dicht bij is is helemaal goed. Alleen die honden, maar goed dat ze er zijn als ik dan weer dat verhaal over die inbrekers lees.
Hou je het eenbeetje uit in die hitte?
En jij durfde ook van die rots, net als Natasja? Nou ik ben het met je moeder eens, één keer is leuk, maar laten jullie het maar bij die ene keer! Toch knap dat jullie het gedurft hebben, 12 meter is niet niks.
Groetjes Gea (moeder Natas) -
15 September 2009 - 22:58
Carmen:
Lieve Lotte ,
Zo te lezen heb je het wel erg naar je zin, Dat allemaal binnen een week,zegt genoeg meid :D..
Je doet wel eng zeg dat van 12 meter hoogte afspringen :|..
Het is interessant om te weten wat voor cultuur t daar is binnen de scholen..
Verders veel succes met je nieuw taaltje ;)
En kijk goed uit!!
Veel liefs en knuffels Carmen
P.s. Als ik je niet meer spreek tot 5 Oktober, ga maandag op vakantie :)
16 September 2009 - 18:01
Tamara:
wat leuk hoe jij het vertelt!!
ga zo door!!
Ik ben weer benieuwd naar je volgende verhalen:D
geniet ervan!!! -
16 September 2009 - 18:43
Hennie:
hoi meisie
bedankt voor het leuk verslag en blijf genieten en werken met heel veel zin tot de volgende keer
lieve groetjes van mij -
16 September 2009 - 21:07
Sindy:
He meid!
Zo wat een leuke verslag!!! Er zullen wel nog meer komen, vind t leuk om te lezen!! Mooie foto's trouwens!! GA zo door!! Nog succes daar! Je hebt wel lekkere leven daar, vroeg klaar met werken, te voet naar je werk, bijna elke dag zwemmen, je hebt al mooie kleurtje!!
Een vraagje, hebben ze in Curacao geen postcode?
Heb je al Bonito gezien,haha...;)
Liefs Alex en Sindy...xxx -
19 September 2009 - 17:49
Martinus:
Leuke verslag heb je, zo te zien dat je veel genoten hebt daar, houden zo! ;)
Heel veel plezier nog!
xxx Martijn -
20 September 2009 - 16:09
Rosanna Wareman:
Hey Lotte
Klinkt allemaal superspanndend! Gaaf dat je al zo snel je plekje hebt gevonden in Curacao..ben jaloers hoor ;-)
We houden wel contact via de mail! ik heb je ook nog een hoop te vertellen over Peru en jij vast over suriname en nu curacao!
Geniet van je tijd daar, voor je het weet is het alweer voorbij!
liefs Roos -
20 September 2009 - 16:21
Joost:
Fijn dat jij van alles geleerd hebt over het cultuur van Curacao! Jouw verhaal brengt mij zeer interessant, lijkt er wel op dat ik ooit daar wil komen! :P 12 meter gesproken van berg? WAUW KICKUH! word het dan ook foto gemaakt trouwens? :D
Tot krabbel!
Joostje xxx -
20 September 2009 - 16:48
Marlies:
Heel erg leuk om je verhaal te lezen. Je hebt idd nu al heel veel dingen mee gemaakt! Super hoor, en fijn dat het goed gaat op je stage plek!!!
Gaaf dat jij daar ook een auto hebt, is het niet eng dan? Is het verkeer dezelfde als hier in NL???
Trouwens leuk dat jij je kamer wat gezelliger hebt gemaakt, dat moet ook als jij daar voor een half jaar logeert he! ;)
Geniet er nog van!
Liefs van mij en van Frank