bericht en weer thuis. - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Lotte Kamps - WaarBenJij.nu bericht en weer thuis. - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Lotte Kamps - WaarBenJij.nu

bericht en weer thuis.

Door: SuriLotte.

Blijf op de hoogte en volg Lotte

16 Juli 2009 | Suriname, Paramaribo

Heeee lieve mensen...

Afg. maandag ben ik alweer thuis. En nu heb ik meer tijd om verder website te maken. Inhalen van 2 weken ofzoiets..

Big party "Lustig Events" was echt TOP.. Er zijn verschillende plek met verschillende soorten muziek..
Daar kunnen jullie ook zwemmen.. Ik had wel bikini aan, maar heb niet gezwommen.. :P

1 juli is er een speciaal feestdag van Suriname. Er zijn dus ook heelveel markt en muziek van maken. Ging overal kijken en wat lekkers eten en kopen.

Verder weer werken bij Uku Pikin.. Zoals verven en schuren.. Het blijft elke x hetzelfde. Maar ook 1x bij bieb gewerkt. Dick en ik moesten heelveeeeel boeken uitzoeken wat voor boek die bij hoort, bij volwassen of kinderen etc etc..
En nog ook op die dag laatste dag. Dus afscheid genomen! Het was voor mij niet zo erg moeilijk, dat komt ook omdat ik nog niet helemaal echt bewustte.

En dansworkshop bij Kennedy dovenschool door Engelien, Eveline en Regillio. Het was ook heeeeel erg leuk!! Heelveel dansen met kindjes!! Nog steeds veel leuker! :d

Verder zijn we ook nog naar Colatreek geweest. Daar kunnen we heerlijk zwemmen. Is niet zwembad maar rivier. En kleur is netals cola, geen vies maaar HEEEEERLIJK!

Op 5 juli vertrekken we met het kleine vliegtuig naar Kajana. Dat is binnenland. Heeeeel anders dan in Paramaribo... In Kajana hebben ze geen autos of fietsen.. Maar lopen en boot.. En geen huisje van steen, maar van hout en bladeren..
Die meneer heeft 2 vrouwen en heeft 15 kinderen, zo is cultuur in Kajana.. In mijn hutje sliep ik samen met Eefje.. Is best wel heel eng.. T kan elke moment dieren in onze hutje komen! Maar we sliepen daar 4 nachtje, er kwamen gelukkig geen enge dieren in onze hutje.. Alleen maar kleine gele kikker, gelukkig maar :P
Bij andere hutje kwamen 2 grote spinnen wel aan en vleermuisje... :P:P
Verder zijn we ook nog boswandeling geweest, ongeveer 7uren lang wandelen/klimmen! IK HAAT KLIMMEN ECHT ECHT VRESELIJK, maaar gelukkig heb ik mijn angst overwinst! :D:D:d Daar mag ik erg trots op mezelf!
We zijn ook nog bij kleuterschool bijna de hele dag verven en plezier van maken. Het is wel zwaar werk, maar wel heel leuk en is ook mooi geworden.. Maar helaas is nog niet klaar.. Dus straks komen andere vrijwillegerswerk die voor ons kunnen helpen om af te maken...
Terugreis naar Paramaribo gingen we eerst met de boot, ongeveer 4uren lang reizen, maar was wel lekker!! Bikini, zon, wind, beetje water voelen, zuurfruit eten, etc etc.. Tussendoor moesten we ook overstappen naar een andere grote boot. We moesten dus alle tassen meenemen, we liepen dus over rivier.. Soms is het wel eng, omdat ik zelf niet goed kan zien wat gebeurt in het water is. Diep of plant of steen of wat anders, maar was toch wel gelukt! Naar de eind met de boot dan gingen we met de bus, was echt irritant!! Want het is geen goeie weg! Dat duurde ook ongeveer 4uren lang.. Maar gelukkig zijn we ook goed thuis gekomen! We waren natuurlijk daarna ook erg kapot!

Op 9 juli hebben we een afscheid genomen bij Kennedy dovenschool. Het was wel heeeeel erg moeilijk! We hebben gelukkig 1 uurtje tijd om goede afscheid te nemen (dus niet maar 10 min tijd). Dat vind ik wel erg fijn voor 1 uurtje... Afscheid nemen is nooit leuk! Maar ik kom zeker weeeeer terug naar Kennedy dovenschool!!!!!
Sommige kindjes zijn ook erg dol op mij, en die hebben mijn benen vastgehouden en zorgen dat ik niet wegga.. Dat vind ik wel echt echt moeilijk.. We hebben ook echt goed geknuffeld en heb ook mijn haarelastiek aan lieve meisje gegeven, dat is bedoeling dat ze ons niet vergeten! Die zeide zelf ook nog tegen mij dat ik onthoud jullie in mijn hoofd!
En daarna gingen we naar Rosita ook om afscheid te nemen. En we gaven een videotheek naar dvd speler kunnen veranderen als een kado aan Rosita.. Daar is ze ook erg blij mee!
Nog even samen foto gemaakt en toen gingen we echt echt echt weg van Kennedy dovenschool! Echt griezel!!!! :'(

Toen hebben we nog weekend tijd. Ik had dus de heleboel kleren gekocht!!! Dus heeelveel gewinkeld!!! Ik ben erg blij en dat heb ik ook echt verdienen!!! :D

12 juli moesten we Lisanne en Edmee afscheid genomen, omdat ze nog daar blijven en gaan doorreizen naar Peru.
We gingen met de taxi naar vliegveld. T ging helemaal prima, was niet moeilijk, alleen wel heel veel controle pfff... elke x tas geven en pakken.. Daar werd ik wel gek van.. Toen we in Schiphol aankwamen, moesten we weer veel controle en koffers ook laten controle.. Dan zie ik uiteindelijk mijn lieve papa en aantal lieve mensen!! Ik vond het erg leuk dat jullie op t schiphol kwamen!!!

Verder heeeeel erg bedankt dat jullie allemaal reactie hebben geschreven! Ik vind het erg leuk om dat reactie mee te lezen! Dat maakt me ook erg goed voelen! :D

Ennnn nuuu nog over 7 weken dan ga ik voor een half jaar in Curacao wonen en stagelopen bij dovenschool! Heb er zin in! Kom op!! :D:D:D

(L).

• 16 Juli 2009 - 08:33

Rick Kappert:

Hey lotte,

Echt super dat je daar 3 weken mocht gaan. Dat is ook een kleine ervaring voor jou zelf. Nu kan je er makkelijk en goed voorbereiden voor Curacao!

Vind echt super dat je 2x zo verre land mocht en kon gaan! Wees sterk en geniet zoveel mogelijk als het kan in Curacao met je aantal klasgenoten!

Wie weet zal ik je daar OPZOEKEN!;)

Natuurlijk eerst nog naar Kreta, geniet ervan!

Zie je zaterdag, kunnen we eindeijk weer bij kletsen!

xxxxxx Hugs and Kiss Rick

• 19 Juli 2009 - 18:03

Jeaninne Van Heck:

Hey Lotte,

Ten eerste Welkom thuis meid.
    Heb van je vader al wat verhalen gehoord over je avontuur in Suriname. En nu lees ik de rest hier op je site. Jeetje zeg als ik dat zo lees zou ik daar best over twee weken met mijn vakantie naar toe wilen. (maarja dat wordt Drente voor mij dit jaar ;-)) Zal wel moeilijk geweest ziojn voior je om afscheid te nemen van al die mensen daar. Maarja dan kom je thuis en dan staat je vader je op te wachten bij het vliegveld (ik zei nog tegen hem; ze za toch wel ingestapt zijn daar in Suriname hahha).
    Meid echt geweldig dat je het gedaan heb, ik zit alweer met smart te wachten op je volgende avontuur!!!!!

Liefs Jeaninne

• 20 Juli 2009 - 20:49

Bigbear:

Lottee,,

Geweldig geschreven!

Ten eerste ben ik best wel jaloers dat je daar mocht mee te maken, IK zou zelfs ook heel erg graag willen om ook x mogen heen om daar doven school te helpen en ervaring bekijken,
    Heb dus afgelopen weekend nog hele verhaal van je gehoord over Suriname en een ervaring daar soms was best wel zielig hoe het mensen daar leeft, Sommige dingen zijn ook wel fanatisch zoals een andere cultuurschap,

Straks gaan wij nog naar kreta daarmee zullen wij zeker heel veel gaan genieten en natuurlijk veel gaan feesten!:D

IK zal je vast wel missen als je naar curacao gaat, maar natuurlijk gaat ik je echter niet vergeten, Ik hoop dat het gaan lukken om in kerstvakantie DAAAR gaan opbezoeken voor jou!

Dikke kus X

Wij spreken elkaar nog heel snel weer af,

Bigbear(L)